Za Kruščicu!

9

CRVENA je proteklih godina svaki Međunarodni Dan žena, 8.Mart, koji je ujedno i naš rođendan, organizirala dešavanja pod krilaticom “Šta je nama naša borba dala?”

Ove godine, nastavljamo borbu. Ustajemo protiv nejednakosti, diskriminacije, protiv uništenja zajedničkih dobara i stoga se pridružujemo ženama Kruščice koje mjesecima predano štite svoju rijeku.

Zaštitnice rijeke su podigle malo sklonište u koje su se preselile na danonoćnu stražu. Policija, bageri, radnici i investitori dolaze da ih plaše, nagovaraju da se vrate kući, udaraju ih, guraju i vuku. One ne posustaju. Pokrenule su niz sudskih postupaka kako bi oborile nelegalne odluke koje su omogućile da uopšte dođe do gradnje ovih štetnih projekata. Postale aktivne učesnice u zasjedanjima mjesne zajednice. Kazne za pružanje pasivnog otpora ne prestaju da im pristižu, a one iznova uspijevaju pronaći načine da ih plate.

Mi smo odlučile ponuditi zaštitnicama Kruščice novac kojim mogu da pokriju dio svojih sudskih troškova. Sav novac koji skupimo uručit ćemo ovim hrabrim borkinjama na Međunarodni dan žena. Računamo na vaš osobni angažman!

Donirajte već danas na našu Indiegogo kampanju!

Vaša CRVENA, sa rijekom Kruščica

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s